Engineer of the Year
Gemeenteraadzaal Stadhuis Gent, Botermarkt 1, Gent

De faculteit en haar alumnivereniging AIG (Alumni Ingenieurs UGent) hebben een nieuw initiatief in het leven geroepen: de ‘Engineer of the Year’, waarmee we jaarlijks een verdienstelijke alumnus of alumna huldigen, die recent een belangrijke innovatie of prestatie realiseerde in zijn/haar bedrijf of instelling en/of een significante maatschappelijke bijdrage leverde.

We ontvingen een groot aantal nominaties, waarbij telkens zeer verdienstelijke ingenieurs werden voorgesteld. Er werd een jury samengesteld met ervaren collega’s uit de industrie en academische wereld. De selectie van de winnaar was niet evident, maar de uiteindelijke winnaar werd met ruime meerderheid van stemmen door de juryleden verkozen.

Het ‘Engineer of the Year’ event zal doorgaan op maandag 28 mei in de gemeenteraadzaal van het Stadhuis van Gent, met start om 19:00 u.

Tijdens dit event zal de winnaar bekendgemaakt worden, en zal het thema ‘Innovatie in Belgische bedrijven’ uitgebreid aan bod komen. We voorzien ruime netwerkgelegenheid tijdens dit event.

Naast de bekendmaking van de winnaar, voorzien we ook een panelgesprek met als thema “Hoe kunnen Belgische technologiebedrijven verder innoveren en uitblinken? wat is het ideale ingenieursprofiel? en hoe zorgen we ervoor dat alle vacatures voor ingenieurs in Vlaamse bedrijven ingevuld geraken?”.

Programma:

– Verwelkoming door Bruno Geltmeyer, voorzitter alumnivereniging.

– Panelgesprek met als thema “Hoe kunnen Belgische technologiebedrijven verder innoveren en uitblinken? wat is het ideale ingenieursprofiel? en hoe zorgen we ervoor dat alle vacatures voor ingenieurs in Vlaamse bedrijven ingevuld geraken?”.

Deelnemers aan het panel:

• Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder VOKA Oost-Vlaanderen
  • Christophe Peeters, schepen van o.a. Innovatie Stad Gent
  • Rik Van de Walle, rector UGent
  • Christiane Malcorps, executive vice president, Solvay
  • Derrick Gosselin, hoogleraar strategie en marketing, UGent
  • Mieke Vermeiren, experte Talent en Arbeidsmarkt, Agoria

– Bekendmaking van de ‘Engineer of the Year’ winnaar.

– Uitreiking ‘Engineer of the Year’-award door rector UGent.

– Presentatie door de ‘Engineer of the Year’ winnaar en voorstelling van de gerealiseerde innovaties.

– Netwerkreceptie met luxebroodjes in het Oostenrijks salon, Stadhuis Gent.