Rocky Horror Show Nu al de zotste show van de Gentse Feesten!
Inschrijven kan t.e.m. donderdag 5 juli 2018!
Vond plaats op vrijdag 13 juli 2018 - 19:45
Capitole Gent, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent
€ 28,50 (leden en familie) - € 33,50 (niet-leden)

Nu al de zotste show van de Gentse Feesten

De Rocky Horror Show komt na 17 jaar terug naar Gent, na een ge-wel-dige passage in Antwerpen. In november ging het dak van De Shop eraf, in januari nam Rocky op impressionante wijze de Lotto Arena over, en nu moet de Gentse Capitole eraan geloven. Tijdens de Gentse hoogmis nog wel: de Gentse Feesten!

Hilarische rockshow

De Rocky Horror Show is niet zomaar een musical, maar een hilarische rockshow. De absurde humor van regisseur Stany Crets wordt afgewisseld met absolute feestnummers, begeleid door een liveband onder leiding van Eric Melaerts. Het is een show waarbij je onmogelijk kan stilzitten: meedansen op de Timewarp, rijst en confetti gooien of roepen tot je stem er schor van wordt. Zelden was extravagant zo plezant! Alle remmen los, alle hoeken eraf!

Het absurde verhaal

Het pas verloofde koppel Brad Majors en Janet Weiss raakt op een stormachtige avond verzeild in het kasteel van de travestiet Frank-N-Furter en zijn dienaren Riff Raff, diens zus Magenta en zijn minnares Columbia. Ze maken er kennis met de blonde supercreatie van Frank-N-Furter, Rocky, en tussendoor komt de rivaliserende wetenschapper Dr. Scott de verhaallijn nog eens opvrolijken. Het bezoekje van Brad Majors en Janet Weiss aan het kasteel van de bevreemde travestiet ontaardt algauw in een regelrechte relatie- en libidotest die nét niet in een orgie maar wél met veel jarretellen eindigt.

Historisch goed

De originele musical ging 1973 in première in het Londense Royal Court Theater, geleid en geproduceerd door Jim Sharman. De voorstelling werd meteen een groot succes en een groot aantal fans omarmde de productie. De musical is een mengeling van elementen uit B-films, met name de Britse Hammerhorrorfilms over het monster van Frankenstein en Dracula, en sciencefictionfilms uit de periode 1930-1950. De Rocky Horror Show is een prachtige hommage aan de klassieke B-sciencefictionfilms en horrorgenres met onweerstaanbare rock-‘n-rollmuziek. De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte ‘cult’ en heeft een lange traditie van gestoorde interactie met zijn publiek opgebouwd. Eén ding staat vast: deze show is een hilarische, wilde rit vol rock-‘n-rollmuziek en promiscuïteit die niemand snel zal vergeten.

Meer op http://www.capitole-gent.be/nl/kalender/2017-2018/rocky-horror-show en https://deepbridge.be/shows/the-rocky-horror-show/