OK, begrepen
Finale Baekeland- en Plateauprijs 2020 + aansluitend bezoek aan het VIB
Afspraak op donderdag 18 juni 2020
Onderzoeksgebouw VIB-UGent | Technologiepark-Zwijnaarde 927 | 9052 Zwijnaarde

Meer informatie betreffende de programmatie en de finalisten volgt later.

Aansluitend bezoek aan het VIB

VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) is een non-profit onderzoeksinstituut in de levenswetenschappen. Het hoofdkantoor is gevestigd te Gent. Ruim 1.400 wetenschappers verrichten bij VIB basisonderzoek naar de moleculaire mechanismen die instaan voor de werking van het menselijk lichaam, planten en micro-organismen.
De onderzoekers van VIB werken op de campussen van vijf Vlaamse universiteiten – UGent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Hasselt. VIB wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid. Naast strategisch basisonderzoek besteedt VIB veel aandacht aan het omzetten van onderzoeksresultaten in producten ten dienste van de consument en de patiënt – de zogenaamde techtransfer. Communicatie is ook een belangrijke pijler. VIB ontwikkelt een breed gamma aan wetenschappelijk onderbouwde informatie over alle aspecten van de biotechnologie.
Het nieuwe gebouw, dat we zullen bezoeken, zal ook het restaurant bevatten voor o.a. alle UGent-personeelsleden op campus Ardoyen.