Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Prijzen

Jozef Plateauprijs 2010
Jozef Plateauprijs 2010 irs. Matthias Verstraete en Antony Zegers - Onderzoek naar de lasbaarheid van pijpleidingen m.b.v. het FRIEX-proces

De Jozef Plateauprijs is een aanmoediging voor jonge ingenieurs die nog niet langer dan 3 jaar afgestudeerd zijn. Voor de prijs komen afstudeerwerken in aanmerking van hoog niveau handelend over een technisch-wetenschappelijk onderwerp.

 

De Jozef Plateauprijs werd uitgereikt aan

 

irs. Matthias Verstraete en Antony Zegers (M.Irwet.w.e.) voor hun werk “Onderzoek naar de lasbaarheid van pijpleidingen m.b.v. het FRIEX-proces”.

 

Promotor: prof. dr. ir. Wim De Waele

 

plateau2010Op 26 mei jl. had in het laboratorium Magnel van UGent, de voorstelling plaats van de werken, die ingediend werden in het kader van de Jozef Plateauprijs 2010. Alle werken betroffen eindejaars­werken van afgestudeerde ingenieurs in 2009.

Deze werken hadden zich aangemeld:

  1. “Ontwikkeling van een experimentele druksensor door middel van optische feedback in een VCSEL” door Deben Lamon.
  2. “Coöperatieve draadloze communicatie” door Nico Aerts en Iancu Avram
  3. “Onderzoek naar de lasbaarheid van pijpleidingstaal met behulp van het FRIEX-proces” door Matthias Verstraete en Antony Zegers
  4. “Geheugenparallellisme exploiteren via dynamische optimalisatie” door Frederick Ryckbosch.

 

Elke auteur of team van auteurs kreeg de gelegenheid om gedurende 15 minuten het eindejaars­werk voor te stellen. Het was bijzonder opvallend hoe kwaliteitsvol de presentaties waren van deze jonge ingenieurs en dit werd door het aanwezige publiek ook tenzeerste geapprecieerd.

 

Na de voorstelling door de laureaten, trok de jury zich terug voor de beraadslaging, en intussen werd het publiek onderhouden door een voordracht van Prof. Willy Verstraete, oud-voorzitter van de KVIV over “Een nieuwe watertechnologie in de grootsteden van de toekomst”.

 

Met de werken zeer uiteenlopend van aard, was het voor de jury een opgave om de winnaar aan te duiden. En winnaar werd het werk over de lasbaarheid van pijpleidingstaal, met volgende motivering van de jury : “Het werk munt uit door de omvang en de diepgang van het onderzoek, en heeft een multidisciplinair karakter. Het maakte goed gebruik van de methode van de optimale proefopzet, en het bereikte praktische resultaten met antwoorden op concrete problemen.

 

Met felicitaties aan het adres van alle laureaten en gelukwensen aan de winnaar werd de avond besloten met een receptie, waarop het publiek zich kon onderhouden met alle laureaten en bijkomende informatie kon krijgen over hun werk en hun ambities.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!