Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Activiteit

Update@Campus 2022 met prof. Bart Wille
Update@Campus 2022 met prof. Bart Wille Inschrijven kan t.e.m. dinsdag 25 oktober 2022!
Vond plaats op dinsdag 25 oktober 2022 - 19 u. - 23 u.
Campus Coupure - Auditorium Oehoe, Coupure Links 653, 9000 Gent
Maximum 400 deelnemers

Update@Campus 2022

AIG-leden

gratis

UGain-alumni

gratis

Student FEA

gratis

Personeel FEA

gratis

Student FBW

gratis

Personeel FBW

gratis

Sponsor

gratis

Lid ABIG

gratis

Niet-leden

€ 30

Bedrijfspartner 2022-2023

gratis


Bekijk hier de foto’s!

Slides

Talent management: Het managen van eigen en andermans talenten

De lezing wordt gegeven door prof. dr. Bart Wille – Vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie UGent.

 

Beroepsinteresses: De ‘Vergeten Groente’ van duurzaam talent management

Binnen heel wat organisaties wordt de bocht genomen van ‘human resource management’ naar ‘talent management’. Ook voor individuele werknemers wordt het plannen en vormgeven van de loopbaan steeds vaker voorgesteld als een traject dat met name gaat over het inzetten en ontwikkelen van talenten. Maar wat betekent dit nu eigenlijk?

In het eerste deel van deze lezing kijken we kritisch naar de trend ‘talent management’? In welke mate is dit nu werkelijk iets nieuws? Wat is het verschil tussen ‘talent management’ en ‘human resource management’? Hoeveel talenten zijn er? Heeft iedereen (een) talent? En tenslotte: ‘Is talent ontwikkelbaar’? We beantwoorden deze vragen aan de hand van populaire concepten zoals ‘learning agility’.

In het tweede deel zoomen we specifiek in op de rol van professionele voorkeuren van mensen, of beroepsinteresses, in de context van talent management. We vertrekken vanuit stellingen als ‘wat je graag doet, doe je goed’ en ‘kies een job die je graag doet, en je hoeft geen dag van je leven nog te werken’. We concluderen dat interessepeilingen een belangrijke hoeksteen vormen van verschillende aspecten van strategisch talent management, bijvoorbeeld in het kader van job crafting. Daarnaast bekijken we ook één concrete tool die interesses van mensen in kaart brengt vanuit een wetenschappelijk kader. Deelnemers aan deze sessie worden uitgenodigd om dit (online) assessment op voorhand te doorlopen en krijgen een persoonlijk feedbackrapport doorgestuurd voor aanvang van het event.

 

Bio

Bart Wille is professor Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Gent, waar hij de opleidingsonderdelen ‘Inleiding Bedrijfspsychologie’ en ‘Human Resource Management’ doceert aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Zijn onderzoek richt zich op het in kaart brengen van individuele verschillen tussen mensen in de werkcontext, met name op het vlak van persoonlijkheidseigenschappen, beroepsinteresses en leiderschapsstijlen. Bijzonder aandacht gaat hierbij uit naar: (1) de impact van deze individuele eigenschappen op het professioneel functioneren en de ontwikkeling van de loopbaan, (2) innovatieve methoden en technieken om deze verschillen in kaart te brengen en (3) het dynamische karakter van deze eigenschappen doorheen de carrière. Prof. Wille publiceert over deze topics in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften.

Daarnaast is Bart Wille medeoprichter en Chief Science Officer van Lowlands Assessment Systems, een organisatie gespecialiseerd in het ontwikkelen van instrumenten om beroepsinteresses van mensen in kaart te brengen en deze te matchen aan gepaste omgevingen.

Programma

19.00u – 19.30u: Ontvangst
19.30u – 19.35u: Verwelkoming
19.35u – 21.00u: Lezing door prof. Bart Wille
21.00u – 23.00u: Netwerkreceptie in de Agora

 

Met dank aan de sponsors

 

 

 

Met medewerking van

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!