TechBoost! 2017 – 5e editie Inschrijven kan t.e.m. dinsdag 25 april!
Afspraak op donderdag 27 april 2017 - 16u Voorprogramma 19u30 Hoofdprogramma
Meetdistrict Ghelamco Arena Ottergemsesteenweg Zuid 808 9000 Gent
€ 0,00 (leden en familie) - € 40,00 (niet-leden)

Boost je technische kennis over “Big Data”, praktische ingenieurstoepassingen en visie op de toekomst.

Het principe van TechBoost! voor ingenieurs is “Boost uw technische kennis door een les van een expert over een actueel relevant thema”. Het thema van deze 5e editie is “Innovaties in Big Data Analytics – Ontdek hoe ingenieurs slimme systemen bouwen voor Smart Cities, Internet of Things, Industry 4.0, Healthcare, en nog veel meer!”.

Locatie is het Meet-district in de Ghelamco Arena, waar veel bedrijven aanwezig zijn met expertise in Data Analytics en een aantrekkelijke locatie voor deze 5e editie van TechBoost!
In navolging van voorgaande TechBoost! edities verwachten we 500+ deelnemers!

Prof. Erik Mannens, UGent is een expert op het gebied van Big Data Analytics. In de TechBoost! les van anderhalf uur brengt hij ons op de hoogte van de basisprincipes van recente data analyse technieken, machine learning en semantisch redeneren. Aanschouwelijke praktijkvoorbeelden tonen aan hoe deze technieken de wereld van morgen zullen bepalen. De visie op de nieuwste technieken van bedrijven zoals Google, Amazon, Apple, Microsoft, Facebook, IBM en de verwachte impact en privacy aspecten komt eveneens aan bod. Bovendien wordt er aangegeven hoe we als ingenieurs big data analytics platformen kunnen opzetten en aanwenden voor innovatieve toepassingen.

Het Meetdistrict is recent opgeleverd in de Ghelamco Arena en TechBoost! 2017 is een van de eerste grote evenementen in het Meet-district. Tussen het TechBoost! 2017 voorprogramma en het hoofdprogramma wordt er ook een unieke rondleiding in het Meet-district georganiseerd, er zullen meeting rooms ter beschikking zijn voor de deelnemers die willen overleggen, de faculteit stelt voor het eerst haar recente iTrack innovatieprojecten voor, etc.

Uiteraard volgt nadien een mooie netwerkreceptie (met hapjes, cava, streekbieren) in de Ghelamco Arena met spectaculaire demonstraties door UGent onderzoekers, spin-offs, en TechBoost! sponsors.

15u30: Onthaal – koffie, frisdranken

16u00-17u30: Voorprogramma met twee parallelle tracks

– track 1: Big Data Analyse algoritmen en technologieën: status en visie op de toekomsy

– track 2: Industriele toepassingen, met nadruk op security, privacy, ook in gezondheidzorg, enz.

17u30-19u: Rondleiding in het Meetdistrict in groepjes, netwerking, kennismaking met bedrijven en

Studenten

– doorlopend catering met broodjes, koffie, frisdranken, soepje

19u: Ontvangst hoofdprogramma – in het auditorium (450 plaatsen)

19u20-19u40: Verwelkoming – Voorstelling van 5 zeer recente facultaire innovatieprojecten, die

begeleid worden richting spin-off

19u40-20u50: TechBoost! les door Prof. Erik Mannens, UGent

Cities, Internet of Things, Industry4.0, Healthcare, en nog veel meer!”

20u50-21u: Slotwoord en bedanking van sponsors en medeorganisatoren

21u-23u: Netwerkreceptie in het Meetdistrict, met hapjes, cava, streekbieren

Met spectaculaire demonstraties door UGent onderzoekers, spin-offs, en TechBoost!

medeorganisatoren en sponsors.