Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Activiteit

TechBoost! 2017 – 5e editie – VOLZET
TechBoost! 2017 – 5e editie – VOLZET
MeetDistrict Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent
Maximum 450 deelnemers
Editie van 5e editie
€ 0,00 (leden en familie) - € 40,00 (niet-leden) - gratis voor AIG-leden, personeelsleden FEA, ie-net leden, studenten FEA & sponsors

Bekijk hier de TechBoost! 2017 videomontage!

De TechBoost! slides van Prof. Erik Mannens kunnen hier gedownload worden.

Fotoreportage

 

Slides voorprogramma:

TechBoost2017-AE-BramVanschoenwinkel

TechBoost2017-StadGent-ThimoThoeye

TechBoost2017-UGent-BjornDeSutter

TechBoost2017-UGent-GuyDeTre

TechBoost2017-UGent-PieterColpaert-PhilipLeroux

TechBoost2017-UGent-ThomasVanhove

TechBoost2017-UGent-TijlDeBie

De slides van Sirris zijn niet beschikbaar.

 

 

Boost je technische kennis over “Big Data”, praktische ingenieurstoepassingen en visie op de toekomst.

Het principe van TechBoost! voor ingenieurs is “Boost uw technische kennis door een les van een expert over een actueel relevant thema”. Het thema van deze 5e editie is “Innovaties in Big Data Analytics – Ontdek hoe ingenieurs slimme systemen bouwen voor Smart Cities, Internet of Things, Industry 4.0, Healthcare, en nog veel meer!”.

 

Locatie is het MeetDistrict in de Ghelamco Arena, waar veel bedrijven aanwezig zijn met expertise in Data Analytics en een aantrekkelijke locatie voor deze 5e editie van TechBoost!
In navolging van voorgaande TechBoost! edities verwachten we zeker 450 deelnemers! Het MeetDistrict is recent opgeleverd in de Ghelamco Arena. TechBoost! 2017 is een van de eerste grote evenementen die zal doorgaan in het MeetDistrict. Na het voorprogramma is er ook een unieke rondleiding in het MeetDistrict georganiseerd. Er zullen meeting rooms ter beschikking zijn voor de deelnemers die willen overleggen.

©2017 – Ghelamco

 

Programma

  • Voorprogramma: 16u-17u40
  • Rondleidingen en catering: 17u40-19u
  • Netwerking en onthaal hoofdprogramma: 19u-19u30
  • Voorwoord door decaan: 19u30-19u40
  • TechBoost!-les door prof. Erik Mannens: 19u40-20u50
  • Kort slotwoord: 20u50-21u
  • Netwerkreceptie met demonstraties: 21u-23u

 

Details voorprogramma

Het voorprogramma bestaat uit 4 modules: basistechnieken, toepassingen in industrie, slimme steden, veiligheid en privacy.
Stad Gent zal zijn visie op slimme steden voorstellen in het voorprogramma, en er zullen concrete voorbeelden gegeven worden van Big Data Analytics in de industrie, o.a. door AE en Sirris.

Een gedetailleerde planning vindt u hier.

 

Tijdens TechBoost! 2017 worden ook de 5 finalisten van het facultaire iTrack initatief, waarbij onderzoekers begeleid worden om een spin-off bedrijf op te starten, voor het eerst voorgesteld.

 

Hoofdprogramma

Prof. Erik Mannens, UGent is een expert op het gebied van Big Data Analytics. In de TechBoost! les van anderhalf uur brengt hij ons op de hoogte van de basisprincipes van recente data analyse technieken, machine learning en semantisch redeneren. Aanschouwelijke praktijkvoorbeelden tonen aan hoe deze technieken de wereld van morgen zullen bepalen. De visie op de nieuwste technieken van bedrijven zoals Google, Amazon, Apple, Microsoft, Facebook, IBM en de verwachte impact en privacy aspecten komt eveneens aan bod. Bovendien wordt er aangegeven hoe we als ingenieurs big data analytics platformen kunnen opzetten en aanwenden voor innovatieve toepassingen.

 

Uiteraard wordt de lesavond afgesloten met een mooie netwerkreceptie in het MeetDistrict van de Ghelamco Arena met hapjes, cava, en zo meer  met spectaculaire demonstraties door UGent onderzoekers, spin-offs, en TechBoost! sponsors.

 

Wegbeschrijving naar MeetDistrict

 

 

 

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!