Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Over AIG

Doelstellingen AIG
Doelstellingen AIG

Netwerken

De AIG onderhoudt hechte banden met de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent en blijft de binding tussen zijn leden, de faculteit en de diverse vakgroepen stimuleren.

De AIG maakt, binnen de ie-net ingenieursvereniging, deel uit van de groep van de schoolverenigingen en onderhoudt op die manier contacten met de alumni van de andere ingenieursopleidingen.

Pijlers

Activiteiten
Jaarlijks worden ongeveer 20 activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn van culturele, sportieve of professionele aard en eindigen steevast met een netwerkmoment.

Werkgroep Energie
Brengt vernieuwingen, uitdagingen of bedreigingen voor het voetlicht met bedrijfsbezoeken, voordrachten en denkavonden.

AIG Engage
Zie hiervoor de webpagina van AIG Engage

Update@Campus en Techboost !
Bijscholing in management en techniek, die gratis wordt aangeboden aan AIG leden, dit in samenwerking met het IVPV (Instituut Voor Permanente Vorming), met aansluitend een netwerkreceptie.

Communicatie
Met en tussen de leden via mailings, het tijdschrift AIG-Nieuws, de nieuwsbrief AIG-Update en de website https://aig.ugent.be

Prijzen en onderscheidingen

Ter stimulering van wetenschappelijk onderzoek en innovatie reikt de AIG meerdere prestigieuze prijzen en onderscheidingen uit.

De prijs Boulvin-Van Engelen en de prijs Isabella van Portugal bekronen bijzondere studieverdiensten.

De Jozef Plateauprijs en de Leo Baekelandprijs gaan naar de auteurs van masterscripties.

De AIG-prijs en de prijs prof. De Meulemeester-Piot drukken hun waardering uit voor hoogstaand wetenschappelijk onderzoek.

De prestigieuze Gouden Medaille Gustave Magnel wordt internationaal georganiseerd en  toegekend aan de ontwerper van een bouwwerk dat op een belangrijke of merkwaardige wijze gewapend en/of voorgespannen beton toepast.

Jaarlijkse reünie

De jaarlijkse reünie hoort tot één van de hoogtepunten van onze activiteiten, waarbij diegenen die 5, 10, 15, 20, … jaar afstudeerden hun oud-studiegenoten kunnen ontmoeten tijdens een uitgebreide receptie en diner. Voor diegenen die 50, 55, 60, … jaren geleden afstudeerden is er een apart reüniemoment: de jubilarissenviering. Daarbij worden ze extra in de bloemetjes gezet met een viering, een terugblik op de studententijd, een receptie en diner.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!