Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Over AIG

AIG Engineer of the Year
AIG Engineer of the Year Wie wordt de AIG Engineer of the Year 2024?

Wat?

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur en haar alumnivereniging AIG huldigen jaarlijks een verdienstelijke alumnus of alumna, die recent een belangrijke innovatie of prestatie realiseerde in zijn/haar bedrijf of instelling en/of een significante maatschappelijke bijdrage leverde. Innovaties of prestaties van de voorbije 3 jaar komen in aanmerking voor de titel ‘AIG Engineer of the Year’.

 

De winnaar of winnares is een rolmodel voor ingenieurs, studenten en studiekiezers en verbindt zich ertoe om concrete bijdragen te leveren ten aanzien van deze doelgroep.

 

Engineer of the Year 2018: ir. Annick De Poorter

Engineer of the Year 2019: ir. Jonathan Berte

Engineer of the Year 2020: ing. Mitch De Geest

Engineer of the Year 2021: dr. ir. Danaë Delbeke

Engineer of the Year 2022: ir. Tim Berckmoes

Engineer of the Year 2023: dr. ir. Stefaan De Mey

 

Voor wie?

Alle afgestudeerden die minimum 5 jaar geleden het diploma burgerlijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect of industrieel ingenieur behaald hebben aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van UGent en en een verdienstelijke bijdrage in de industrie of maatschappij hebben gerealiseerd.

Verder komen alumni van de opleidingen industrieel ingenieur van HOGent en HOWest, die in onze faculteit geïntegreerd zijn, ook in aanmerking. De genomineerden dienen de EU-nationaliteit te hebben. Winnaars van een 4-jaarlijkse AIG-prijs komen niet aanmerking om met dezelfde innovatie of prestatie de ‘AIG Engineer of the Year’ titel te behalen.

 

Hoe?

Kandidaten dienen genomineerd te worden (i.e. kunnen zichzelf niet nomineren), met beschrijving van de argumentatie, via onderstaand formulier. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de Raad van Bestuur van de alumnivereniging AIG, het faculteitsbestuur en experten uit de bedrijfswereld. Deze jury kiest de winnaar/winnares op basis van de ingediende nominaties en eventueel extra opgevraagde informatie. Juryleden kunnen geen kandidaten nomineren en kunnen ook niet genomineerd worden.

Timing?

Deadline nominaties: 15 januari 2024

Bekendmaking en huldiging tijdens ‘AIG Engineer of the Year’ event: september 2024 (in overleg met de winnaar of winnares en zijn/haar bedrijf)


De uiterste nominatiedatum is afgelopen.
Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!