Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Activiteit

Lanceringsevenement STEMfluence
Lanceringsevenement STEMfluence
Vond plaats op donderdag 22 maart 2018 - van13u tot 16u
Vlaams Parlement, Brussel

Beste heer/mevrouw

 

Graag nodigen we je uit op het lanceringsevenement STEMfluence, een project dat op een creatieve én gedurfde manier jongeren vanuit hun eigen, veelal digitale, leefwereld wil prikkelen en stimuleren  om te kiezen voor wetenschap en techniek (STEM staat voor Science, Technology, Engingeering en Mathematics) in hun studie- of beroepskeuze. Het project richt zich in het bijzonder ook op kansengroepen en meisjes omdat die nog te weinig kiezen voor een STEM-studierichting en later -beroep, soms uit onwetendheid, maar ook omdat hun vrienden het niet doen én vooral omdat ze maar weinig voor hen aantrekkelijke info hierover vinden bij de bron van al hun wijsheid: het internet, en in het bijzonder, de sociale media. STEMfluence wil dan ook met een gespecialiseerd communicatiebureau via rolmodellen op sociale media STEM-studiekeuzes en STEM-beroepen aantrekkelijker maken voor jongeren van de 3e graad secundair onderwijs. Op het lanceringsevenement gaan we sprankelend van start en hopen inspiratie te bieden met een positieve en inclusieve campagne.

 

Het project wordt afgetrapt in aanwezigheid van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport. Op het programma staan een verwelkomgingswoord, de lancering van de nieuwe projectnaam, een eerste showcase van inspirerend materiaal waarna STEM-rolmodellen getuigen en de STEM van de jongeren zelf aan bod komt. Afsluiten doen we met een feestelijk netwerkreceptie. Verwacht je aan een dynamisch, inspirerende en verrassende ervaring.

 

Het lanceringsevent gaat door op donderdag 22/03 van 13u tot 16u in de Schelp van het Vlaams parlement in Brussel.

 

Inschrijven is gratis maar verplicht tegen ten laatste 12/03 en kan via deze link.

 

Het lanceringsevenement is bedoeld voor pleitbezorgers van STEM-onderwijs of STEM-beroepen, maar ook voor iedereen die zich wil laten inspireren in hoe je jongeren écht kan bereiken, hoe je op sociale media influencer marketing kan inzetten in een wervende campagne, in hoe je kan inzetten op diversiteit. Alvast bedankt deze uitnodiging verder te verspreiden bij al wie binnen of buiten je organisatie zich verdiept in STEM, sociale media, jongeren en/of diversiteit.

 

STEMmige groeten

 

Pieter Tijtgat

Projectleider

pieter.stemfluence@gmail.com

0478/55.08.54

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!