Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Activiteit

Update@Campus – Strategie in (on)gewone tijden
Update@Campus – Strategie in (on)gewone tijden Inschrijven kan t.e.m. zondag 22 oktober 2023!
Vond plaats op dinsdag 24 oktober 2023 - 19u-23u
Campus Coupure - Auditorium Oehoe, Coupure Links 653, 9000 Gent
Maximum 400 deelnemers

Update@Campus 2023

AIG-leden

gratis

UGain-alumni

gratis

Student FEA

gratis

Personeel FEA

gratis

Student FBW

gratis

Personeel FBW

gratis

Sponsor

gratis

Lid ABG

gratis

Bedrijfspartner 2023-2024

gratis

Niet-leden

€ 30


 

Bekijk hier de foto’s

Slides

 

Lezing door Kurt Verweire, professor in strategisch management aan de Vlerick Business School,

gevolgd door een receptie met luxe-sandwiches en streekbieren.

 

Strategisch management
Organisaties -of ze nu uit de profit of non-profit wereld komen- hebben een strategie nodig om succesvol te zijn. Dat klinkt als een evidentie. De realiteit is echter dat dit allesbehalve evident is. Het merendeel van de bedrijven heeft wel heel wat strategische slogans, maar een goede strategie is meer dan een leuke quote op de muur. Wat is dan een goede strategie? Waarom is een degelijke strategie zo belangrijk?  En hoe komt het toch dat veel bedrijven worstelen met het ontwikkelen en implementeren van een goede strategie? In het eerste deel van de lezing benaderen we deze vragen op een pragmatische manier. Alles wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk.

 

Strategie in ongewone tijden
De discussie rond strategie wordt vandaag extra bemoeilijkt omdat we in een turbulente omgeving zitten. En als de wereld zo snel verandert, heeft het dan nog wel zin om strategisch na te denken? Is het niet beter om wendbaar te zijn en opportunistisch -twee elementen die niet makkelijk te vereenzelvigen zijn met de traditionele concepten van strategisch management. Ook op deze vragen zal prof. Verweire dieper in gaan. Het belooft dus een bijzonder interessante avond te worden voor zowel ervaren rotten als kersvers afgestudeerden!

 

Bio
Kurt Verweire is professor aan de Vlerick Business School en gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van bedrijfsstrategieën. In het verleden onderzocht hij de gevolgen van de veranderingen die gepaard gaan met succesvolle strategieën. Vandaag richt hij zich op het uitbouwen van bedrijfsstrategie en de impact die de complexe, turbulente wereld van vandaag heeft op strategieën.

Kurt is een expert in het vertalen van theoretische concepten naar praktische inzichten. Hij schreef niet alleen bekroonde casestudies, maar ontwikkelde ook hands-on toolkits en frameworks die organisaties waardevolle inzichten geven in hoe strategie een drijfveer is voor prestaties. Hij is auteur van verschillende boeken, waaronder Strategy Implementation, Six Batteries of Change en Strategy in Turbulent Times.

 

Programma:

19.00u – 19.30u: Ontvangst
19.30u – 19.35u: Verwelkoming
19.35u – 21.00u: Lezing
21.00u – 23.00u: Netwerkreceptie in de Agora

 

Van harte welkom en tot dinsdag 24 oktober!

 

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!