Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Prijzen

Jozef Plateauprijs 2014
Jozef Plateauprijs 2014 ir. Joachim Druant - Modelgebaseerde voorspellende controle van multilevel-invertoren met geïntegreerde foutdetectie

aig-nieuws-102-blz-6_plateau-foto De jaarlijkse Jozef Plateauprijs bekroont een master scriptie die aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent werd uitgevoerd.

 

Dit jaar vonden de presentaties plaats op 21 mei in Kruibeke, hoofdzetel van de firma Verhaert, Masters in Innovation ®.

 

Een rijk gevarieerde verscheidenheid aan onderwerpen kwam daarin aan bod, o.a.: het online vormen van 3D beelden uit 2D opnames, sturing van elektromotoren, scheurgroei in gelaste constructies, slijtage van schakelkettingen, 3D obstakeldetectie voor voetgangers met visuele beperking en een verbeterde materiaalkeuze bij de” ITR kernfusiereactor”. Maar alles werd heel bevattelijk uitgelegd, zodat het ook verstaanbaar was voor niet-specialisten. Het waren zes uitmuntende masterscripties, voorgesteld door enthousiaste jonge ingenieurs. Geen gemakkelijke zaak voor de jury, die zich na de verschillende presentaties terug trok voor de deliberatie, onder leiding van juryvoorzitter prof. dr. ir. Jan Vierendeels.

 

Ondertussen genoten de aanwezigen van een boeiend bedrijfsbezoek, waarbij het bedrijf met talrijke interessante voorbeelden bewees een vooruitstrevende en internationaal bekende productontwikkelaar te zijn.

 

prijs-jozefplateau1Na een lange deliberatie was de jury tot een consensus gekomen en kon de voorzitter melden dat de Jozef Plateauprijs 2014 toegekend wordt aan ir. Joachim Druant voor zijn werk: “Modelgebaseerde voorspellende controle van multilevel-invertoren met geïntegreerde foutdetectie” met als promotoren: Prof. dr. ir. Jan Melkebeek en dr. ir. Thomas Vyncke. Na een dankwoordje van onze voorzitter, dr. ir. Katrien Ostyn, volgde een gesmaakte receptie, ons vriendelijk aangeboden door het gastbedrijf.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!