Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Prijzen

Leo Baekelandprijs 2016
Leo Baekelandprijs 2016 ing. Nick Casteele - Automatiseren anti-kleefbewerking bij dakpanmatrijzen

Sinds 1989 reikt AIG jaarlijks de “Jozef Plateauprijs” uit aan de auteur van een waardevolle masterproef burgerlijk ingenieur. Na de integratie van de industrieel ingenieurs in onze faculteit, werd beslist jaarlijks eveneens een navenante prijs toe te kennen aan de auteur van een uitmuntende masterproef tot het behalen van de graad van master in de industriële wetenschappen. Deze prijs kreeg de naam “Leo Baekelandprijs” toegewezen.

 

Meerdere pas afgestudeerden van onze faculteit dienden hun kandidatuur in. Een vakjury, onder leiding van prof. dr. ir. Jan Vierendeels, nam alle werken door en selecteerde uiteindelijk de beste drie voor elke prijs.

 

De auteurs van deze zes werken kregen op donderdag 1 juni de kans hun masterproef voor te stellen aan de jury en publiek. Tijdens de beraadslaging van de jury was een bezoek voorzien in iGent, een nieuwbouw voor de 500 medewerkers van de dienst UGent TechTransfer en de vakgroepen Informatietechnologie (INTEC) en Elektronica en Informatiesystemen (ELIS) van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Ook onderzoekers van imec en iMinds die verbonden zijn aan deze vakgroepen werken er.

 

iGent is uitgerust met laboratoria, leszalen en een datacenter, gedeeld door de centrale directie Informatie- en Communicatietechnologie en de beide vakgroepen.

 

Na de uitgebreide rondgang verzamelde iedereen in een receptieruimte, waar ons drankjes en mooie hapjes werden aangeboden. Daar maakte de juryvoorzitter de namen van de winnaars bekend:

  • laureaat van de Leo Baekelandprijs 2016 is ing. Nick Casteele met zijn eindwerk: “Aansturen en afregelen van een robot met 6 vrijheidsgraden”
  • laureaat van de Jozef Plateauprijs 2016 is ir. Lies De Keer met haar eindwerk: “Improved understanding and optimization of the industrial synthesis of linear and branched polymers via a radical mechanism”

Op de plechtige proclamatiezitting van 2 juli hebben zijl hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!