Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Prijzen

Jozef Plateauprijs 2017
Jozef Plateauprijs 2017

Sinds 1989 reikt AIG jaarlijks de “Jozef Plateauprijs” uit aan de auteur van een waardevolle masterproef burgerlijk ingenieur. Na de integratie van de industrieel ingenieurs in onze faculteit, werd met ingang van 2015 beslist jaarlijks een navenante prijs toe te kennen aan de auteur van een uitmuntende masterproef tot het behalen van de graad van master in de industriële wetenschappen. Deze prijs kreeg de naam “Leo Baekelandprijs” toegewezen.

 

Meerdere pas afgestudeerden van onze faculteit dienden hun kandidatuur in. Een vakjury, onder leiding van prof. dr. ir. Geert De Schutter, nam alle werken door en selecteerde uiteindelijk de beste zes werken.

 

De auteurs van deze zes werken kregen op dinsdag 13 juni de kans hun masterproef voor te stellen aan jury en publiek aan boord van de Jacob Van Artevelde, het jacht van de Haven van Gent. Na de voorstelling van de werken trok de jury zich terug voor beraadslaging terwijl de genodigden genoten van een haven rondvaart en een mooie receptie. Het verdict van de jury werd op het einde van de rondvaart medegedeeld en luidt als volgt:

 

 

  • laureaat van de Leo Baekelandprijs 2017 is ing. Jeremi Vanderstichele met zijn eindwerk: “Het ontwikkelen van een derde hand voor actieve rolstoelgebruikers”
  • laureaat van de Jozef Plateauprijs 2017 is ir. Michiel Verplaetse met zijn eindwerk: “Transceiver and equalizer optimization for 56/100 Gb/s serial electrical interconnects”

Op de plechtige proclamatiezitting van 8 juli zullen zij hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!