Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Prijzen

Jozef Plateauprijs 2018
Jozef Plateauprijs 2018

Sinds 1989 reikt AIG jaarlijks de “Jozef Plateauprijs” uit aan de auteur van een waardevolle masterproef burgerlijk ingenieur. Na de integratie van de industrieel ingenieurs in onze faculteit, werd met ingang van 2015 beslist jaarlijks een navenante prijs toe te kennen aan de auteur van een uitmuntende masterproef tot het behalen van de graad van master in de industriële wetenschappen. Deze prijs kreeg de naam “Leo Baekelandprijs” toegewezen.

 

Meerdere pas afgestudeerden van onze faculteit dienden hun kandidatuur in. Een vakjury, onder leiding van prof. dr. ir. Nele De Belie, nam alle werken door en selecteerde uiteindelijk de beste zes werken.

 

De auteurs van deze zes werken kregen op maandag 28 mei de kans hun eindwerk voor te stellen aan jury en publiek in het Plateaugebouw. Na de voorstelling van de werken trok de jury zich terug voor beraadslaging en werden de laureaten bekendgemaakt tijdens de receptie:

 

 

  • laureaat van de Leo Baekelandprijs 2018 is ing. Thomas Vervisch met zijn eindwerk: “Het ontwerpen van een composiet vouwfiets om de gebruikservaring van pendelaars te verbeteren” – Promotor: prof. Jan Detand
  • laureaat van de Jozef Plateauprijs 2018 is ir. Eva Loccufier methaar scriptie: “Control of silica nanofiber properties towards TiO2 functionalisation for water purification” – Promotoren: prof. Karen De Clerck en prof. Klaartje de Buysser

Op de plechtige proclamatiezitting van 7 juli zullen zij hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!