Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Prijzen

Leo Baekelandprijs 2019
Leo Baekelandprijs 2019

Sinds 1989 reikt AIG jaarlijks de “Jozef Plateauprijs” uit aan de auteur van een waardevolle masterproef burgerlijk ingenieur. Na de integratie van de industrieel ingenieurs in onze faculteit, werd met ingang van 2015 beslist jaarlijks een navenante prijs toe te kennen aan de auteur van een uitmuntende masterproef tot het behalen van de graad van master in de industriële wetenschappen. Deze prijs kreeg de naam “Leo Baekelandprijs” toegewezen.

 

Meerdere pas afgestudeerden van onze faculteit dienden hun kandidatuur in. Een vakjury, onder leiding van prof. dr. ir. Hans De Backer, nam alle werken door en selecteerde uiteindelijk de beste vijf werken.

 

De auteurs van deze vijf werken kregen op dinsdag 25 juni de kans hun eindwerk voor te stellen aan jury en publiek in de brandweerkazerne Gent Centrum. Na de voorstelling van de werken trok de jury zich terug voor beraadslaging en werden de laureaten bekendgemaakt tijdens de receptie:

 

  • laureaten van de Leo Baekelandprijs 2019 zijn ing. Gilles Vanbossel & Matthijs De Clercq met hun eindwerk: “Ku-Band Phased Array Antenna System for Next-Generation Avionic Satellite Communications” – Promotoren: prof. dr. ir. Hendrik Roegier & prof. dr. ing. Sam Lemey
  • laureaten van de Jozef Plateauprijs 2019 zijn ir. Stijn Poelman en ir. Stijn Cuyvers met hun scriptie: “Photonic-Enabled On-Chip Antenna System for Next-Generation Wireless Communication” – Promotoren: prof. dr. ir. Hendrik Roegier & dr. ir. Bart Kuyken

Op de plechtige proclamatiezitting van 6 juli zullen zij hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!