Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Prijzen

Jozef Plateau 2020
Jozef Plateau 2020

Sinds 1989 reikt AIG jaarlijks de “Jozef Plateauprijs” uit aan de auteur van een waardevolle masterproef burgerlijk ingenieur. Na de integratie van de industrieel ingenieurs in onze faculteit, werd met ingang van 2015 beslist jaarlijks een navenante prijs toe te kennen aan de auteur van een uitmuntende masterproef tot het behalen van de graad van master in de industriële wetenschappen. Deze prijs kreeg de naam “Leo Baekelandprijs” toegewezen.

 

Meerdere pas afgestudeerden van onze faculteit dienden hun kandidatuur in. Een vakjury, onder leiding van prof. dr. ir. Hans De Backer, nam alle werken door en selecteerde uiteindelijk de beste vijf werken.

 

Op donderdag 2 juli hebben 4 finalisten digitaal een korte voorstelling van hun eindwerk gegeven. Na grondige beraadslaging heeft de jury volgende laureaten uitgeroepen:

 

  • laureaat van de Jozef Plateauprijs 2020 is ir. Tinus Pannier met zijn scriptie: “Design of distributed amplifier structures for short reach optical interconnect in data centers” – Promotoren: prof. dr. ir. Johan Bauwelinck – prof. dr. ir. Guy Torfs

 

  • laureaat van de Leo Baekelandprijs 2020 is ing. Tibo De Saegher met zijn eindwerk: “Invloed van de metaalcompositie en nanopartikelstructuur op de katalytische performantie van heterogene bimetallische nanopartikel katalysatoren.” – Promotoren: prof. dr. ir. Jeriffa De Clercq – prof. dr. eng. Pieter Vermeir

De laureaten ontvangen hun prijs op de plechtige proclamatie.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!