Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen

Prijzen

Leo Baekeland 2021
Leo Baekeland 2021

Sinds 1989 reikt AIG jaarlijks de “Jozef Plateauprijs” uit aan de auteur van een waardevolle masterproef burgerlijk ingenieur. Na de integratie van de industrieel ingenieurs in onze faculteit, werd met ingang van 2015 beslist jaarlijks een navenante prijs toe te kennen aan de auteur van een uitmuntende masterproef tot het behalen van de graad van master in de industriële wetenschappen. Deze prijs kreeg de naam “Leo Baekelandprijs” toegewezen.

 

Meerdere pas afgestudeerden van onze faculteit dienden hun kandidatuur in. Een vakjury, onder leiding van ir. Iris Vande Walle, nam alle werken door en selecteerde uiteindelijk de beste vijf werken.

 

Op donderdag 27 mei hebben 4 finalisten digitaal een korte voorstelling van hun eindwerk gegeven. Na grondige beraadslaging heeft de jury volgende laureaten uitgeroepen:

 

  • laureaat van de Leo Baekelandprijs 2021 is ing. Kris Hectors met zijn eindwerk: “Development of a validated finite element model for the width changes in the roughing mill.”
    Promotoren: prof. dr. ir. Kim Verbeken – prof. dr. ir. Wim De Waele
  • laureaat van de Jozef Plateauprijs 2021 is ir. Sofie Verschraegen met haar scriptie: “Relating sol-gel synthesis to flow behavior”
    Promotoren: prof. dr. ir. Karen De Clerck– prof. dr. ir. Dagmar D’hooge

De laureaten ontvangen hun prijs op de plechtige proclamatie.

Lid worden van de Alumnivereniging van Ingenieurs afgestudeerd aan de Universiteit Gent? Klik hier!